Wykonanie
Ciasto szklankowe - znacie to pojęcie? Cały zamysł tego ciasta polega na tym, że wszystkie składniki
mierzy się w szklankach. Ciasto jest szybkie, brudzi mało naczyń, a efekt zachwyca wszystkich :) Wersję szarlotkową widziałam już w wielu wykonaniach, z wersją
dyniową spotkałam się po raz pierwszy TU i od razu postanowiłam spróbować :)

Składniki:1 szkl.
mąki pszennej1 szkl.
kaszy manny1 szkl.
cukruszczypta
soli1/2 szkl.
oleju1 , 5 kg startej surowej soczystej dyni
cynamonSposób przygotowania:Suche składniki:
mąkę,
kaszę,
cukier i
sól zmieszaj. Połowę wsyp do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na to wyłóż warstwę startej dyni i oprósz ją
cynamonem.Drugą połowę sypkiej mieszanki wymieszaj z
olejem i wyłóż na warstwę dyni. Piecz w 180 st. przez 40 minut.