Wykonanie
Gdy upał doskwiera, apetyt nie dopisuje, poszukuję przepisów na dania, które nie tylko ochłodzą organizm, ale też rozbudzą chęć na coś pysznego :) Wielokrotnie widziałam przpeisy na zupę-chłodnik z
melona. Postanowiłam spróbować. W lodówce chłodził się
melon gaia, z włoskiego tygodnia w Lidlu została mi
szynka parmeńska i grissini... Test wypadł pomyślnie :)Inspiracją był przepis z Akademii Smaku Siemens.

Składniki:1
melon gaiasok z 1
cytrynyspora szczypta mielonego
imbiru8 listków świeżej
miętyróżowa
sól himalajskaodrobina
chilliszczypta
pieprzu kolorowego mielonego
szynka parmeńskagrissini

Sposób przygotowania:
Melona umyj, przekrój, usuń pestki i wydrąż za pomocą łyżki. Miąższ zmiksuj z
sokiem z cytryny,
imbirem,
chilli,
solą i
pieprzem oraz listkami
mięty. Do momentu podania - przechowuj w lodówce.Podałam chłodnik w połówkach
melona z paluszkami grissini owiniętymi
szynką parmeńską.
