Puk, puk... Wielkanoc :) Zbliża się już wielkimi krokami. Poszukuję inspiracji, nowych smaków - wiosennych i świątecznych... Prezent z Lidla zainspirował mnie do cytrynowej wersji babki, która... jest wilgotna, rozpływająca się w ustach... Idealna do filiżanki kawy...Składniki:25 dag Kasi1 szkl. cukru5 jajek1 szkl. mąki pszennej1/2 szkl. mąki ziemniaczanej2 łyżki cukru waniliowego1 łyżeczka proszku do pieczeniasok z 1 cytrynykandyzowana skórka cytrynowa (u mnie z Lidla)Sposób przygotowania:Miękką Kasię utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Stopniowo wbijaj całe jajka, ciągle mieszając. Do ubitej masy dodaj przesianą mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek. Powoli wlej sok z cytryny i dodaj skórkę. Dokładnie wymieszaj. Przelej ciasto do formy i piecz ok. godziny w 180 st.