Wykonanie
Lubię testować niekonwencjonalne przepisy ze skladnikami, które dobrze znam. Tym razem na śniadanie przygotowałam halawę. Tureckie danie, a właściwie deser. Słodka, z delikatnym posmakiem goryczki z przesmażenia... Warta spróbowania i, kto wie, może pokochania?Inspiracja

Składniki :1/4szkl.
Kaszy manny1 łyżka
masła1 szkl.
Wody1/2
banana1 łyżka
miodu1 łyżeczka
soku z cytrynySzczypta
kardamonuSposób przygotowania :
Masło rozpuść na patelni, a następnie wsyp
kaszkę. Upraż, cały czas mieszając., do zrumienienia. Dodaj
kardamon i odstaw. W garnku zagotuj
wodę z
miodem i
sokiem z cytryny. Następnie powoli wsypuj uprażoną
kaszę mannę, cały czas mieszając. Dorzuć pokrojonego
banana i gotuj do uzyskania gęstej konsystencji.