ßßß
Gdy mamy w lodówce opakowanie gotowego ciasta francuskiego, niespodziewani goście nas nie zaskoczą. Jabłka zazwyczaj w domu są, cukier również, więc 20 minut i ciastko do kawy jest gotowe.Składniki:1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego1 średnie jabłkocukier trzcinowy lub zwykły
Przygotowanie:Jabłko obrać ze skórki i pokroić w drobną kosteczkę.Ciasto francuskie po wyjęciu z lodówki pokroić w kwadraty o wymiarach około 7 x 7 cm.Dwa przeciwległe brzegi wyciętego kwadratu zawijamy do środka, tak by powstała rynienka na włożenie jabłek.Na środek każdego kawałka ciasta położyć jabłek i posypać je 1/2 łyżeczki cukru (proponuję trzcinowy).Ciastka wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia zachowując odstępy około 1 cm między sobą.Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C około 20 minut.Z jednego ciasta wychodzi 16 - 20 ciastek.