Wykonanie

Takie
ciastko to fajny pomysł na szybką, słodką przekąskę. Zatem jeśli i Was najdzie pokusa by zjeść coś słodkiego do
kawy to polecam Wam "szarlotkę" pod pierzynką.Należy pamiętać, że
ciasto francuskie jest dosyć kaloryczne z tego względu nie zaleca się go osobom ograniczającym kalorie.Składniki:
Ciasto francuskie- 1 szuka
Jabłko- 1 sztuka
CynamonPrzepis:1.
Jabłka obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę, posypać
cynamonem.2.
Ciasto francuskie podzielić na 8 prostokątów. Na 4 z nich położyć kawałki
jabłka. Pozostałe lekko ponacinać w środku i przkryć nimi ciasto z
jabłkiem. Końce ciasta połączyć za pomocą końcówki widelca ( docisnąć końce widelcem).3. Piec w piekarniku przez około 13 minut w temp. 180 stopni celcjusza.Gotowe można posypać
cukrem pudrem.Jedno
ciasteczko dostarcza:B-4 , 3 g T-19 , 5 g W-28,8g E- 302 kcal WW- 3
