Wykonanie
Pieczone
buraki są smacznym pomysłem na urozmaicenie obiadu, natomiast po dodaniu
sera feta i
koperku powstaje jeszcze smaczniejsza przekąska na zimno.
Ser feta dodaje całej przekąsce słonego smaku.Składniki:5-6
buraczków ćwikłowych,opakowanie
sera feta,pęczek świeżego
koperku,
oliwa z oliwek,
pieprz ziołowyPrzygotowanie:
Buraki należy dokładnie umyć, nie obierać, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika ( temp.180 stopni) na godzinę. Po tym czasie upieczone
buraki wyciągnąć na tackę, poczekać aż ostygną i obrać ze skórki.
Buraki pokroić w plasterki lub grubszą kostkę. Wyłożyć na półmisek, dodać pokrojony w kostkę
ser feta, polać
oliwą z oliwek i doprawić
pieprzem ziołowym. Całość posypać posiekanym
koperkiem.