ßßß Cookit - przepis na Pieczone buraki z serem fetą posypane koperkiem

Pieczone buraki z serem fetą posypane koperkiem

nazwa

Wykonanie

Pieczone buraki są smacznym pomysłem na urozmaicenie obiadu, natomiast po dodaniu sera feta i koperku powstaje jeszcze smaczniejsza przekąska na zimno. Ser feta dodaje całej przekąsce słonego smaku.
Składniki:
5-6 buraczków ćwikłowych,
opakowanie sera feta,
pęczek świeżego koperku,
oliwa z oliwek,
pieprz ziołowy
Przygotowanie:
Buraki należy dokładnie umyć, nie obierać, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika ( temp.180 stopni) na godzinę. Po tym czasie upieczone buraki wyciągnąć na tackę, poczekać aż ostygną i obrać ze skórki. Buraki pokroić w plasterki lub grubszą kostkę. Wyłożyć na półmisek, dodać pokrojony w kostkę ser feta, polać oliwą z oliwek i doprawić pieprzem ziołowym. Całość posypać posiekanym koperkiem.
Źródło:http://ola-w-kuchni.blogspot.com/2013/12/pieczone-buraki-z-serem-feta-posypane.html