Wykonanie
Ostatnio to moje ulubione śniadanie. Nie
mogę się doczekać sezonu
owocowego, gdzie będzie można przygotowywać gryczankę ze świeżych
owoców. Na razie wykorzystuje
mrożone owoce, któych mam spory zapas. Zazwyczaj robię gryczankę z tego przepisu jednak ciekawa byłam smaku gryczanki zmiksowanej z
owocami. I przyznam, że jest o wiele smaczniejsza, bardziej owocowa i pachnąca
owocowo.Składniki:100 g
kaszy gryczanej niepalonej100 g
malin100 g
mleka2 łyżeczki
miodugarść
orzechówWykonanie:
Kaszę gryczaną niepaloną zalewamy
wodą z łyżką
soku z cytryny. Zostawiamy na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Następnie
kaszę dokładnie płuczemy pod bieżącą
wodą i przekładamy do blendera. Dodajemy
maliny,
mleko,
miód i orzechy/ Miksujemy wszystko na gładką masę.Podajemy z
malinami.