Wykonanie
            
Ja w zasadzie nie jadam tego hmm warzywa lubi je mój mąż (mi osobiście kojarzy się strasznie wegetariańsko, a ja jestem okropnym mięsożercą :-)), ale na prośbę jednego ze znajomych specjalnie dla jego żony przygotowałam taki oto bigos i... nawet zjadłam. Smaczne było.Składniki:pół dużego 
jarmużu (najlepiej jak najmniej łodyg)200 g 
boczku (można zastąpić innym 
mięsem)2 duże 
pomidorymała 
czerwona cebulkasól i 
pieprztroszkę warzywka/jarzynki (u mnie eko z Rafexu)Przygotowanie:
Boczek i 
cebulę obsmażamy dodajemy 
jarmuż (trzeba go porządnie umyć bo pełno w nim ziemii i innych), i pokrojone w ćwiartki 
pomidory gotujemy pod przykryciem 20-30 minut na sam koniec doprawiamy wedle uznania.


Smacznego