Wykonanie

Wczorajsza kolacja, hmm wymyśliłam sobie kanapkę z
chleba żytniego z
avokado zamiast
masła plasterkami chrupiącego
boczku i
jajkiem na twardo. Były zdrowe i prawie dietetyczne gdyby nie ten
boczek ;-)Składniki (na 3 kanapki):3 długie plastry
boczku surowego wędzonego2
jajkapół
avokadoPrzygotowanie:
Boczek smażymy na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu (wytopi się z niego dość dużo, dodatkowy nie będzie nam potrzebny),
jajka gotujemy na twardo ok. 10 minut,
avokado wydrążamy łyżeczką i rozsmarowujemy na
chlebie, na to kładziemy usmażony
boczek i ugotowane
jajko. I to wszystko. Prosta i smaczna kanapka. Tłuszczu z
boczku nie wylewamy, przyda się do jutrzejszego obiadu. Smacznego ;-)