Wykonanie

Kolejna wersja babeczek tym razem są to mini serniczki z
ciasteczkiem Oreo na spodzie.Składniki (na ok. 14 sztuk):500 g
twaroguciasteczka oreo (opak. 154 g)1 łyżeczka
cukru waniliowego2 łyżki
skrobi ziemniaczanej (lub budyniu)paczka wiórek
kokosowych2
jajka3/4 szklanki
cukru brązowego (ja zmniejszyłam do połowy szklanki)2
bananyewentualnie sok z 1/2
cytrynyPrzygotowanie:
Twaróg miksujemy (na średnich lub niskich obrotach) z
cukrem i
cukrem waniliowym, dodajemy
budyń i
wiórki kokosowe (większą część) gdy masa będzie już w miarę jednolita dodajemy
jajka do połączenia. Szykujemy formę na muffiny i papilotki na dno każdej kładziemy
ciastko oreo następnie
banany pokrojone na plasterki mogą być skropione
sokiem z cytryny (żeby nie robiły się brązowe) na to kładziemy po łyżce
twarogu, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (temp. 150-160 st.) na 30 minut. Gdy przestygną posypujemy
cukrem pomieszanym z wiórkami kokosowymi. Można włożyć do lodówki (ja tego nie robię bo później ciężko ściągnąć papierki). Smacznego