Wykonanie

Jakiś czas temu kupiłam
mąkę ryżową i zastanawiałam się co z niej zrobić. W końcu zdecydowałam się na kruche
ciasteczka.
Ciasteczka wyszły smaczne o ciekawym smaku, jednak dość suche, ale do
kawy czy
herbaty dobrze pasują.Składniki:500 g
mąki ryżowej100 g
mąki pszennej3
jajka¾ szklanki
cukru1
margarynaWykonanie:W misce wymieszać obie
mąki i
cukier. Dodać
jajka i
margarynę a następnie zagnieść ciasto.Ciasto rozwałkować i wycinać
ciastka foremkami lub robić kulki z małych porcji ciasta, rozgnieść je i poukładać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w temperaturze 180 o C do momentu aż
ciastka się zarumienią przez około 10 - 15 minut.
Ciastka ostudzić.