Wykonanie
![](/Data/Images/mama-gotuje.blogspot.com\2013_slash_03_slash_cytrynowa-babka/l/-1713589448.JPG)
Puszysta, kwaśna i zarazem słodka babka. Rewelacyjna alternatywa dla tradycyjnych Bab a przy tym bardzo szybka do przygotowania i upieczenia. Do upieczenia jej najlepsza jest forma silikonowa. Jeśli mamy formę metalową to trzeba ją dokładnie wysmarować
masłem i obsypać
tartą bułką. Ja miałam właśnie taką tradycyjną metalową foremkę i Babka przywarła mi do jej brzegów i wyszła trochę obszarpana, ale to mało ważne bo i tak smakowała rewelacyjnie.Składniki:5
jajek1 szklanka
cukru1 szklanka kiśli
cytrynowych (4 opakowania po 40g)1 łyżeczka
proszku do pieczeniaWykonanie:Formę do pieczenia dokładnie wysmarować
masłem i wysypać
bułką tartą.
Jajka ubić z
cukrem na gęstą i puszystą pianę.Do ubitych
jajek dodać
kisiel z
proszkiem do pieczenia, ubijać aż wszystko się połączy na gładką masę.Ciasto przelać do formy.Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180oC piec przez około 30 minut, uważać by nie przypalić ciasta.
![](/Data/Images/mama-gotuje.blogspot.com\2013_slash_03_slash_cytrynowa-babka/l/-1969759018.JPG)
![](/Data/Images/mama-gotuje.blogspot.com\2013_slash_03_slash_cytrynowa-babka/l/-901194636.JPG)
![](/Data/Images/mama-gotuje.blogspot.com\2013_slash_03_slash_cytrynowa-babka/l/-136932818.JPG)