Wykonanie
Koreczki to kolorowa, szybka i prosta przekąska. Podstawą do zrobienia ich jest
ser, do którego dokładamy wszystko co tylko lubimy. Gdy nie mamy pomysłu na przekąskę lub nie ma wystarczającej ilości czasu by poświęcić go na pichcenie, koreczki są idealnym rozwiązaniem.Składniki:wykałaczki
ser żółty w kawałku
kabanosniewielki kawałek
kiełbasykilka
oliwek np. z nadzieniem
paprykowymkilka marynowanych
pieczarekogórek konserwowyświeża
papryka żółta lub czerwonaWykonanie:
Ser pokroić na niewielkie równe kostki.
Ogórek pokroić na grube plastry, jeśli są one większe niż kostki
sera to przekroić je jeszcze na pół.
Kabanosy pokroić na kawałki długością zbliżone do wielkości kostek
sera.W zależności jaką mamy
kiełbasę, kroimy ją na plastry lub w kostkę.
Paprykę pokroić w kostkę.Nabijać na wykałaczkę dowolną kompozycję składników np.
ser,
kabanos,
papryka,
oliwka lub
kiełbasa,
ser,
ogórek,
pieczarka. Jakie składniki, ich ilość i kolejność należy wybierać według swoich upodobań przy okazji starając się, żeby całość ładnie się prezentowała.