Wykonanie
Tym razem będzie coś bardzo prostego, a jednocześnie efektownego.Jeśli chodzi o przyjęcia, jestem zwolenniczką przygotowywania potraw w małych porcjach, gotowych od razu do spożycia, bez zbędnego krojenia na talerzu, aczkolwiek mam świadomość, że nie da się tak zrobić ze wszystkim.Ostatnio mieliśmy takie małe przyjęcie w domu i na naszym
stole pojawiły się min.:Składniki na roladki:placki tortilli
serek typu Almette / Turek - mile widziane smakowecienko pokrojona
wędlina lub plastry
wędzonego łososiaPlacek tortilli smarujemy
serkiem, następnie układamy wędlinę/łososia, całość zawijamy i kroimy na ok. 2cm kawałki.Składniki na koreczki:
pieczarki z
octu, można zastąpić np.
oliwkami,
korniszonem,
papryką...
ser żółtykiełbaska dobrej jakościSkładniki kroimy na ok. 1-2 cm elementy i nabijamy na wykałaczki tworząc koreczki - cała filozofia. :-)