Wykonanie
Dzisiaj coś z kuchni orientalnej, którą uwielbiamy, ale nie wiemy czy przyjmie się na naszym blogu, ponieważ, żeby zacząć gotować "po chińsku" trzeba zaopatrzyć się w parę rzeczy. Po pierwsze wok, a po drugie
przyprawy.Jest to inwestycja, którą nie każdy będzie chciał zrobić. Ale do rzeczy...Składniki;
makaron chiński pszeniczny /nie ryżowy/,
mieszanka chińska mrożona,1
jajko,2 łyżki
oleju,2 łyżki
oleju sezamowego,3 łyżki
sosu sojowego,1 łyżeczka sambal
olek,1/2 łyżeczki
pieprzu syczuańskiego,Wykonanie;
Makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy. Rozgrzewamy wok z
olejem, wrzucamy warzywa i podsmażamy.Doprawiamy wymienionymi składnikami. Dorzucamy odcedzony
makaron i energicznie mieszamy. dodajemy
jajko i podsmażamy. Gotowe. Szybko, zdrowo i treściwie.