Wykonanie
Jak wiele nazw zup, które jedliście lub potraficie ugotować jesteście w stanie wymienić? 10, 20, może 30? Przeciętnie jest to liczba w okolicy 20. Będzie więc dla was sporym zaskoczeniem dzisiejsza książka. Autorzy w swoim imponującym zbiorze zawarli aż 1963 przepisy na zupy..
Ta liczba potrafi zaszokować :) Cóż, powiecie pewnie, że są to w dużej mierze te same zupy w różnych wersjach, faktycznie tak jest, ale tylko w pewnym stopniu. A ilu z nas gotując niedzielny rosół za każdym razem coś w nim zmienia, udoskonala? Niewielu.. Ta książka
daje nam możliwość bezpiecznego eksperymentowania ze
smakami zup które znamy, oraz podania niecodziennej zupy gdy w kuchni radzimy sobie już bardzo dobrze i nie lubimy monotonii..
A jest w czym wybierać, od klasycznego rosołu, poprzez barszcze, kapuśniaki, zupy warzywne,
grzybowe i chłodniki, zupy
piwne, po te o bardzo egzotycznych nazwach, których nie sposób zliczyć.Bardzo ciekawym elementem jest tu rozdział przedstawiający najlepsze dodatki do zup, poza
makaronem i grzankami, znajdziemy tu różnego rodzaju kluski, kołduny, krokiety czy pulpety.
Warto ją
mieć, ponieważ: na nowo odkrywa świat zup, dla wielu nie ciekawy i monotonny, ta książka to zmieniaposiada
barwne karty przedstawiające oryginalne sposoby na ich podaniemożemy wybierać z dużej ilości dodatków do zup i dowolnie je zestawiaćjest napisana w prosty sposób, a na wstępie uczy jak przygotowywać podstawowe
wywary i jak zagęszczać zupy.