Wykonanie
Składniki(na 4 porcje)- 2 szklanki
jagód (ok. 240g),- duże opakowanie
jogurtu naturalnego (ok. 400g),- 2 łyżeczki
cukru pudru (ok. 10g),-
laska wanilii,- 2 garście
borówek amerykańskich (ok. 100g).Sposób przygotowania1.
Jagody miksujemy na gładki mus.2.
Jogurt naturalny mieszamy z ziarenkami
laski wanilii i
cukrem pudrem.3. Wlewamy większą część musu
jagodowego do pucharków i przykrywamy go
jogurtem.4.
Jogurt dekorujemy musem
jagodowym i świeżymi
borówkami.

Deser jest bogaty w:- witaminę C (pochodzącą z
jagód), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, przyspiesza gojenie się ran.Wartość odżywcza jednej porcji:Porcja waży: ok. 185 gEnergia: 108 , 4 kcal
Białko: 5,0 gTłuszcze: 2 , 5 gWęglowodany: 19 , 1 gBłonnik pokarmowy : 2 , 7 gSmaczneg o i zdr o we go