ßßß
Jakoś trudno jest mi wrócić do pieczenia ciast w tak piękny i beztroski, wakacyjny czas. Mam nadzieję, czy wybaczycie mi to i wystarczą Wam przepisy na kolejne orzeźwiające drinki, lody i sorbety. Może już niedługo uda mi się odpalić piekarnik i wykombinuję coś pieczonego, a może lżejszego na zimno. Kto wie, co pokaże czas :)składniki:300 g miąższu arbuza2 garści listków miętysok z 1/2 limonki5 łyżek brandymiód (opcjonalnie)Usunąć pestki z arbuza, listki mięty oraz owoc umieścić w pojemniku blendera i zmiksować. Dodać sok z limonki, brany i miód (opcjonalnie i według uznania), dokładnie połączyć. W każdym z pojemniczków do lodów umieścić kilka listków mięty i napełnić arbuzową miksturą. Do foremek włożyć patyczki do lodów i wstawić do zamrażarki na całą noc.Smacznego! :)