Wykonanie
Jakoś trudno jest mi wrócić do pieczenia ciast w tak piękny i beztroski, wakacyjny czas. Mam nadzieję, czy wybaczycie mi to i wystarczą Wam przepisy na kolejne orzeźwiające
drinki,
lody i
sorbety. Może już niedługo uda mi się odpalić piekarnik i wykombinuję coś pieczonego, a może lżejszego na zimno. Kto wie, co pokaże czas :)składniki:300 g miąższu
arbuza2 garści listków
miętysok z 1/2
limonki5 łyżek
brandymiód (opcjonalnie)Usunąć pestki z
arbuza, listki
mięty oraz
owoc umieścić w pojemniku blendera i zmiksować. Dodać
sok z limonki,
brany i
miód (opcjonalnie i według uznania), dokładnie połączyć. W każdym z pojemniczków do
lodów umieścić kilka listków
mięty i napełnić
arbuzową miksturą. Do foremek włożyć patyczki do
lodów i wstawić do zamrażarki na całą noc.Smacznego! :)