Wykonanie

Wiosna nieśmiało zbliża się do nas coraz bardziej. Zakwitły pierwsze kwiaty, a to znak, ze trzeba z nich skorzystać. Dziś kolejny deserowy eksperyment - delikatny mus z
mango z odrobiną
waniliowego posmaku doprawione szczyptą
płatków :Dskładniki:1
mango3 łyżki
cukru pudru2 łyżeczki
żelatyny2 łyżki zimnej
wody50 ml kremówki 30 %20 ml ciepłej
wodykilka kropli ekstraktu z
waniliikilka
płatków bratków z domowej hodowli
Żelatynę zalać zimną
wodą i odstawić do napęcznienia.
Mango obrać ze skórki, pokroić w kostkę, umieścić w pojemniku blendera i zmiksować na gładką masę. Kremówkę ubić na sztywno, dodać
cukier puder, połączyć. Napęczniałą
żelatynę dodać do ciepłej
wody i rozpuścić, dodać mus z
mango, ekstrakt z
wanilii i wymieszać. Na koniec połączyć z kremówką. Całość przelać do foremek posmarowanych
oliwą i wstawić do lodówki aż stężeje. Przed podaniem udekorować
płatkami bratków z domowej hodowli.Smacznego! :)
