ßßß
Zgodzicie się pewnie ze mną, że banany i karmel zawsze idą w parze i jest to para dosyć dobrze dobrana, o ile nie idealnie. Karmel i słodycz bananów świetnie ze sobą grają i chyba wszyscy ten smak znają. Ja jednak do słodkiego karmelu dorzuciłem szczyptę soli i powstało coś niesamowicie ciekawego i równie smacznego. Ktoś chętny?składniki:2 duże banany (najlepiej zielone)120 g brązowego cukru1 łyżka masła2 łyżki wodyszczypta soliCukier oraz wodę umieścić na patelni i podgrzewać na niewielkim ogniu doprowadzając do wrzenia. Do gotującego się syropu dodać sól oraz masło i energicznie mieszać rózgą do połączenia składników. Na gotującą się miksturę ułożyć banany pokrojone wzdłuż i smażyć ok 2 minuty z każdej strony. Podawać z lodami i syropem czekoladowym.Smacznego! :)