ßßß
Serduszko puka! <3Poszperałem trochę w kuchni i znalazłem świąteczne, jeszcze niewykorzystane, foremki sercowe i wafle. Pomyślałem zatem, że trzeba te rzeczy jakoś połączyć i tak powstały waflowe serca w czekoladzie. Są bardzo łatwe do przygotowania...składniki:1 opakowanie wafli tortowych1 słoiczek dżemu/powideł o dowolnym smakuok. 200 - 300 g czekolady mlecznejforemki w kształcie sercaZ wafli, przy pomocy foremki, wyciąć serca szybkim i zdecydowanym ruchem, aby nie popękały. Jedno czekoladowe serce powinno być zrobione z trzech waflowych płatków. Dolny posmarować dżemem, przykryć drugim, również posmarować dżemem lub konfiturą. Przykryć ostatnim sercowym waflem.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i smarować nią wafle dokładnie z każdej strony. Udekorować wiórkami kokosowymi, płatkami migdałowymi, kolorowymi posypkami lub perełkami. Schłodzić i przechowywać w lodówce.Zamiast dżemu, do przełożenia wafli, można użyć wcześniej przygotowanych mas .p.s. jest jedna mała wada - wafle z czasem nasiąkają masą i tracą swoją chrupkość, ale mam już nowy pomysł na podobne serca, ale z czegoś innego. Jak znajdę chwilę, to zrobię je i dam Wam znać! :)






