Wykonanie
Co prawda karnawał właśnie nam się kończy, bo wczoraj były Ostatki, ale myślę, że skorzystacie z tego przepisu w przyszłości. Poza tym ta forma podania sprawdzi się, gdy po prostu znudzą Wam się tradycyjne kanapki. Możecie je przygotować i podgryzać w czasie relaksu przed telewizorem. Musicie tylko uważać, ponieważ owe kanapeczki są przekąską praktycznie na jeden kęs, więc znikają w zaskakująco szybkim tempie. Nim się obejrzycie, nie będzie po nich śladu :).

Składniki:1
bagietka2 opakowania
twarożku ze
szczypiorkiem,
serka topionego, bądź dowolnej pasty kanapkowej4-5 liści
sałaty lodowej100 g
sera goudakilka
kabanosówogórki konserwowe½ świeżej
paprykiPrzygotowanie:
Sałatę rwiemy na drobne kawałki.
Paprykę i
ogórka kroimy w cienkie paseczki, a
ser w słupki. Z
bagietki odcinamy końcówki i wyrzucamy je. Następnie przekrawamy ją na pół, a każdą połowę nacinamy wzdłuż całej długości. Wydrążamy część miąższu i smarujemy wnętrze
bagietki twarożkiem,
serkiem topionym lub pastą kanapkową.

Przygotowane wcześniej dodatki umieszczamy razem z
kabanosami w środku
bagietki. Całość ciasno zawijamy, tak aby brzegi
bułki nachodziły na siebie i owijamy w folię spożywczą. Nadzianą
bagietkę odstawiamy do lodówki na około godzinę. Tuż przed podaniem, usuwamy folię i kroimy w plastry.Smacznego!