ßßß
Składniki:1 bagietka2 opakowania twarożku ze szczypiorkiem, serka topionego, bądź dowolnej pasty kanapkowej4-5 liści sałaty lodowej100 g sera goudakilka kabanosówogórki konserwowe½ świeżej paprykiPrzygotowanie:Sałatę rwiemy na drobne kawałki. Paprykę i ogórka kroimy w cienkie paseczki, a ser w słupki. Z bagietki odcinamy końcówki i wyrzucamy je. Następnie przekrawamy ją na pół, a każdą połowę nacinamy wzdłuż całej długości. Wydrążamy część miąższu i smarujemy wnętrze bagietki twarożkiem, serkiem topionym lub pastą kanapkową.
Przygotowane wcześniej dodatki umieszczamy razem z kabanosami w środku bagietki. Całość ciasno zawijamy, tak aby brzegi bułki nachodziły na siebie i owijamy w folię spożywczą. Nadzianą bagietkę odstawiamy do lodówki na około godzinę. Tuż przed podaniem, usuwamy folię i kroimy w plastry.Smacznego!