ßßß
 
            
         Co ciekawe, po godzinie 17:00 zmienia się wystrój lokalu, menu oraz szyld - knajpa przemienia się w Las. Jest to możliwe dzięki zastosowaniu ciekawych rozwiązań designerskich. Specjalne tablice z podświetlonymi ledwo postaciami leśnych zwierząt zasłaniają elementy dziennego wystroju. Po środku sali na zielono rozbłyska drzewo wykonane również z instalacji ledowej oraz pojawia się menu wypisane na drewnianych kartach. Każdy detal jest tutaj dokładnie przemyślany i spójny z pozostałymi elementami. Mnie się wnętrze tego miejsca bardzo się podoba i jestem pod ogromnym wrażeniem pomysłowości właścicieli. Jeśli martwicie się, że zmiana wystroju uniemożliwi Wam spokojny posiłek, to możecie być spokojni - wszystko odbywa się bez wyproszenia gości z lokalu.
Co ciekawe, po godzinie 17:00 zmienia się wystrój lokalu, menu oraz szyld - knajpa przemienia się w Las. Jest to możliwe dzięki zastosowaniu ciekawych rozwiązań designerskich. Specjalne tablice z podświetlonymi ledwo postaciami leśnych zwierząt zasłaniają elementy dziennego wystroju. Po środku sali na zielono rozbłyska drzewo wykonane również z instalacji ledowej oraz pojawia się menu wypisane na drewnianych kartach. Każdy detal jest tutaj dokładnie przemyślany i spójny z pozostałymi elementami. Mnie się wnętrze tego miejsca bardzo się podoba i jestem pod ogromnym wrażeniem pomysłowości właścicieli. Jeśli martwicie się, że zmiana wystroju uniemożliwi Wam spokojny posiłek, to możecie być spokojni - wszystko odbywa się bez wyproszenia gości z lokalu. Menu Lasu składa się z prostych dań o wyszukanym smaku. Królują tu oczywiście dary prosto z puszczy. O tej porze roku kucharze serwują różne rodzaje mięs oraz dania z grzybami w roli głównej. Uzupełnieniem posiłków jest wypiekane na miejscu pieczywo. Latem właściciele planują wprowadzić także leśne owoce, bądź przepisy na bazie syropu z sosny lub brzozy. W karcie dań króluje naturalność, sezonowość oraz cykliczne zmiany, bowiem menu zmienia się raz w tygodniu. W standardowej ofercie mamy 7 dań, gdzie obok mięs występują także potrawy wegetariańskie.
Menu Lasu składa się z prostych dań o wyszukanym smaku. Królują tu oczywiście dary prosto z puszczy. O tej porze roku kucharze serwują różne rodzaje mięs oraz dania z grzybami w roli głównej. Uzupełnieniem posiłków jest wypiekane na miejscu pieczywo. Latem właściciele planują wprowadzić także leśne owoce, bądź przepisy na bazie syropu z sosny lub brzozy. W karcie dań króluje naturalność, sezonowość oraz cykliczne zmiany, bowiem menu zmienia się raz w tygodniu. W standardowej ofercie mamy 7 dań, gdzie obok mięs występują także potrawy wegetariańskie. Wraz z Połówkiem spróbowaliśmy kilku propozycji serwowanych w leśnym repertuarze m.in.: chutney w trzech smakach, wegetariański pieróg drożdżowy, pieczoną kaczkę faszerowaną, duszone policzki wołowe z sosem grzybowym, smalec grzybowy oraz smalec jabłkowy podany z wypiekanymi na miejscu paluchami chlebowymi. Wszystko naprawdę przepyszne, aż ciężko mi zdecydować co było najlepsze. Myślę, ze warto pójść i sprawdzić to samodzielnie, tym bardziej, że ceny są bardzo przystępne. Za posiłek w Lesie zapłacimy od 8 do 16 zł. Warto jednak wspomnieć, że Las nie jest typową restauracją. Porcje są tutaj mniejsze, aniżeli tradycyjny zestaw obiadowy. Aczkolwiek gdy podczas sączenia czeskiego piwa poczujecie głód, możecie przekąsić coś naprawdę pysznego w niskiej cenie, bez ruszania się z miejsca.
Wraz z Połówkiem spróbowaliśmy kilku propozycji serwowanych w leśnym repertuarze m.in.: chutney w trzech smakach, wegetariański pieróg drożdżowy, pieczoną kaczkę faszerowaną, duszone policzki wołowe z sosem grzybowym, smalec grzybowy oraz smalec jabłkowy podany z wypiekanymi na miejscu paluchami chlebowymi. Wszystko naprawdę przepyszne, aż ciężko mi zdecydować co było najlepsze. Myślę, ze warto pójść i sprawdzić to samodzielnie, tym bardziej, że ceny są bardzo przystępne. Za posiłek w Lesie zapłacimy od 8 do 16 zł. Warto jednak wspomnieć, że Las nie jest typową restauracją. Porcje są tutaj mniejsze, aniżeli tradycyjny zestaw obiadowy. Aczkolwiek gdy podczas sączenia czeskiego piwa poczujecie głód, możecie przekąsić coś naprawdę pysznego w niskiej cenie, bez ruszania się z miejsca.