Wykonanie
Po pierwsze chciałam przeprosić za zaległości w przepisach i odwiedzaniu zaprzyjaźnionych blogów... Mam trochę zabiegany tydzień. Tym bardziej, że rozpoczął się rok akademicki. Ale obiecuję, że od poniedziałku
będę bardziej systematyczna i oczywiście nadrobię wszelkie zaległości!No a dziś, propozycja na szybko. Nie jest to przepis, lecz raczej połączenie składników. Ja osobiście uwielbiam
banany w
czekoladzie ;)! To jedno z moich ulubionych kuchennych połączeń.
Składniki:1 tabliczka
czekolady (u mnie
Czekoladowy Gaj - z Prażonym
Migdałem i Kwiatem
Soli od Manufaktury
Czekolady)2
bananyopcjonalnie bita śmietana/posypki i inne składniki do dekoracjiPrzygotowanie:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli
wodnej. (
Czekoladę umieszczamy w garnku lub misce, a następnie ten garnek/miskę wstawiamy do drugiego garnka z gotującą się
wodą. Uwaga! - Pierwszy garnek/miska nie może dotykać dnem powierzchni
wody.) Płynną
czekoladą oblewamy
banany, czekamy do zastygnięcia. Dekorujemy wedle uznania.Smacznego!