Wykonanie
Ostatnio eksperymentowałam z
ciastem francuskim. Wyczarowałam różne cudeńka, który były bardzo smaczne. Oczywiście dużym sukcesem byłoby zrobienie
ciasta francuskiego samodzielnie, ale
póki co nie jestem na to psychicznie gotowa. Mocniejszy ze mnie zawodnik w daniach obiadowych niż w wypiekach. Każde ciasto i
ciasteczko, wymaga u mnie dłuższej refleksji, a za pieczenie zabieram się bardzo topornie. Wolę zdecydowanie jeść i oglądać słodkości, niż je robić. Ale może kiedyś...kto wie, kto wie :)


Składniki:puszka
ananasów2 łyżki
cukru pudruopakowanie
ciasta francuskiegoPrzygotowanie:
Ananasa odsączamy z zalewy. Z ciasta wycinamy kółka o średnicy większej niż plastry
ananasa. Każdy kawałek
ananasa kładziemy na kółku z ciasta i jego brzegi zawijamy naokoło
owocu. Posypujemy
cukrem pudrem. Kładziemy na papierze do pieczenia i pieczemy w 200st. około 20-30min.
Ananasowe słoneczka można przybrać
bitą śmietaną, posypkami, innymi
owocami. Moje niestety nie dotrwały do obfotografowania po ozdobieniu ich ;).