Wykonanie
Francuskie krążki powstały na bazie przepisu (kliknij).
Ciasteczka tak nam posmakowały, że postanowiliśmy wzbogacić je o wypełnienie środka
konfiturą różaną. Efekt bardzo dobry - kolor
konfitury dodaje wyrazistości ananasowi. Proponuję jednak posypanie mniejszą ilością
cukru, gdyż
ciastka są bardzo słodkie.

Składniki:- opakowanie
ciasta francuskiego- puszka
ananasów w zalewie (krążki)- 2 łyzki
konfotury różanej- łyżka
cukru pudruPrzygotowanie:Ciasto rozłożyć. Plastry
ananasa odsączyć na ręczniku papierowym, układać na cieście francuskim. Z ciasta wycinać krążki o około 1 cm szersze niż plastry
ananasa. Środki wypełniać
konfiturą.Wystające boki ciasta zawijać na krążki. Posypać obficie
cukrem pudrem -
cukier puder ma się skameralizować podczas pieczenia. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut do uzyskania złotego koloru.


