ßßß Cookit - przepis na Francuskie ciastka z ananasem i konfiturą różaną

Francuskie ciastka z ananasem i konfiturą różaną

nazwa

Wykonanie

Francuskie krążki powstały na bazie przepisu (kliknij). Ciasteczka tak nam posmakowały, że postanowiliśmy wzbogacić je o wypełnienie środka konfiturą różaną. Efekt bardzo dobry - kolor konfitury dodaje wyrazistości ananasowi. Proponuję jednak posypanie mniejszą ilością cukru, gdyż ciastka są bardzo słodkie.
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- puszka ananasów w zalewie (krążki)
- 2 łyzki konfotury różanej
- łyżka cukru pudru
Przygotowanie:
Ciasto rozłożyć. Plastry ananasa odsączyć na ręczniku papierowym, układać na cieście francuskim. Z ciasta wycinać krążki o około 1 cm szersze niż plastry ananasa. Środki wypełniać konfiturą.Wystające boki ciasta zawijać na krążki. Posypać obficie cukrem pudrem - cukier puder ma się skameralizować podczas pieczenia. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut do uzyskania złotego koloru.
Źródło:http://smakowirowka.blogspot.com/2014/01/francuskie-ciastka-z-ananasem-i.html