Wykonanie
Jako dziecko lubiłam
parówki.
Potem w telewizji zaczęto mówić, że właściwie nie ma w nich
mięsa, tylko same chemiczne dodatki i
sól. Moja miłość do
parówek jakoś wiec osłabła. Aktualnie staram się czytać etykiety, by wybierać produkty jak najlepszej jakości, więc
parówki od czasu do czasu pojawiają się w moim jadłospisie. D zisiaj mam dla Was propozycję z ich udziałem. Jest to przepis na pożywne i smaczne śniadanie. Możecie przygotować je swojej drugiej Połowie, z pewnością ucieszy się z takiego miłego akcentu na talerzu. To p ropozycja nie tylko dla zakochanych, bowiem z pewnością wprawi w dobry nastrój także dzieci.
Składniki:4
jajka4
parówki drobioweciemne pieczywotrochę
oliwy do smażenia
sól i
pieprzPrzygotowanie:
Parówki nacinamy na pół wzdłuż, z jednej strony pozostawiając nienacięty koniec (około 1,5-centymetrowy). Zwijamy w serduszko, spinając na końcu wykałaczką. Serduszko z
parówki smażymy na patelni z obu stron, a następnie wbijamy do środka
jajko. Podajemy z kromką
ciemnego pieczywa. Doprawiamy
solą i
pieprzem.Smacznego!