Wykonanie
Ser camembert pieczony z
płatkami migdałów i świeżymi
jeżynami prosto szybko i smaczne coś dla smakoszy
sera pleśniowego. Przepis ten dostałam od mojej ukochanej cioci- dziękuję :)Korzystając z dobroci natury, która teraz
daję nam pyszne
jeżyny dodałam je do przekąski. Chrupiące
migdały, słodki z charakterystyczną nutą
ser w dodatku ciepły i do tego świeże
jeżyny kwaskowate ... cóż chcieć więcej.

SKŁADNIKI : ( porcja podana na 1
ser pleśniowy)
ser camembert 1 szt
płatki migdałów 2 łyżki
masło sklarowane 1 łyżkę
jeżyny garść

SPOSÓB WYKONANIA :- rozgrzewamy piekarnik do 100 stopni bez termoobiegu- wkładamy nasz
ser na blaszce (ja go dodatkowo ułożyłam na papierze do pieczenia, aby łatwiej było mi go
potem wyjąć i nie rozwalić go)- pieczemy go ok 15 minut pilnując, aby nie pękł, gdy dotkniemy po palcem będziemy czuć, że w środku jest miękki, będzie wyglądał jak by był nadmuchany- gdy już nasz
ser dochodzi rozgrzewamy
masło jeżeli nie mamy sklarowanego z tradycyjnego
masła podasz roztapiania zdejmiemy
śmietanę zapobiegnie to spaleniu
masła oraz naszych
migdałów- na rozpuszczone
masło dodajemy
migdały i je podsmażamy pilnując, aby się nie przypaliły, inaczej będą gorzkie.- gotowy
ser ostrożnie kładziemy na talerzu posypujemy naszymi
płatkami z
masłem i dodajemy świeże
jeżyny- teraz najlepsze :)- gdy przetniemy nasz ciepły
ser zawartość się wyleje i stworzy nam naszą całość

Pilnujemy, aby nie spaliło się
masło i
migdały i aby
ser nie pękł podczas pieczenia a nagroda smakowa będzie pyszna :Smacznego