ßßß
Składniki :2 małe bułki4 jajka8 plastrów bekonukilka pomidorów (u mnie koktajlowe, ale mogą być każde inne)masłoocet
Przygotowanie :Bułki przekroić na pół i opiec (w tosterze, na grilu lub patelni).Bekon zgrilować, najlepiej na grilu.W niewielkim garnku zagotować wodę, dolać 1-2 łyżki octu (chodzi o to, aby białko łatwiej się ścieło). Jajko wbić do małego naczynia, uważać aby się nie rozlało, jeżeli tak się stanie należy wziąć kolejne, żółtko musi być całe. Jajko wlać delikatnie do gotującej się wody z octem, białko można ewentualnie lekko zgarniać łyżką, aby się nie rozlało tylko ściełó się wokół żółtka. Gotować około 1,5-2 minut, żółtko powinno byc płynne.Na talerzu ułożyć bekon, pomidorki, opieczoną połówkę bułki, położyć na niej płatek masła, a na nie ugotowane jajko w koszulce. Natychmiast podawać!
Smacznego !