ßßß
10 średnich pieczarek150 g sera fetaczosnek granulowanymielony pieprz2 listki bazylii lub bazylia suszonaPieczarki umyć i odjąć im nóżki :) Można się posłużyć nożykiem lub płaskim wąskim trzonkiem łyżeczki.
Serek feta pokroić na 10 kostek. Każdą kostkę włożyć do 1 pieczarki i wyrównać wklęsłą stroną łyżeczki.
Posypać pieprzem i czosnkiem granulowanym. Bazylię pokroić drobniutko, nałożyć na serek i lekko docisnąć palcem.
Pieczarki grillować 20 minut lub wg uznania.
Poza sezonem grillowym można upiec takie pieczarki w piekarniku. Pieczone w piekarniku powinny być ułożone w otwartym naczyniu żaroodpornym wyłożonym folią aluminiową. Temperatura 175 stopni, grzałka góra-dół. Piec około 30 minut. Pieczarki w piekarniku warto upiec przy okazji pieczenia mięs czy pasztetów.
