ßßß
Składniki :ok. 100 g fasolki szparagowej żółtej3 łyżki quinoa czerwonegokilka listków rukwi wodnej
Quinoa czerwone, zwane również komosą ryżową, wsypujemy na sitko o drobnych oczkach. Przepłukujemy pod bieżącą wodą i przesypujemy do pojemnika na ryż. Układamy go na pierwszy poziom parowaru i zalewamy wrzątkiem ok. 0,2-0,3 cm ponad jej poziom.Włączamy urządzenie na 25 minut.
Fasolkę szparagową żółtą myjemy, osuszamy i odkrajemy końcówki. Układamy na folii aluminiowej i po 5 minutach od włączenia urządzenia, czyli na 20 minut przed końcem, wkładamy na drugi poziom parowaru :)Listki rukwi wodnej myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem.Po skończeniu parowania, nakładamy quinoa, fasolkę i rukiew do miseczki czy na talerz :)
Jak zawsze czekam na komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało.Pozdrawiam i smacznego.Adam