Wykonanie
Ostatnie dni miałem ciężkie, po pracy padałem zmęczony i wstawałem 2-3 w nocy i już spać nie mogłem :) I tak kilka dni.. Trudno w takie dni o mobilizację w kuchni. Nie poszalałem ostatnio, ale coś tam robiłem ;) Raczej na szybko i nic skomplikowanego :) Najpierw zrobiłem
makaron z
wiśniami, ale przy szarówce za oknem zdjęcia wyszły tragiczne :D , następnego dnia, żeby urozmaicić i spróbować czegoś innego, zrobiłem go z
czereśniami, zdjęcia niewiele lepsze, ale coś już lepiej widać :D

Składniki :ok. 100g
makaronu świdry pełnoziarnistego z orkiszemgarść
czereśnilistki
bazylii tajskiej1 łyżeczka
cukru trzcinowego
Czereśnie myjemy, przekrajemy na pół i wyjmujemy pestki. Przekładamy je do pojemnika do przechowywania żywności odpornego na wysokie temperatury.
Makaron fusilli - świdry przekładamy do pojemnika na
ryż.
Makaron zalewamy wrzątkiem i układamy pojemnik na 1 poziom parowaru.
Czereśnie na 2 poziomie i posypujemy
cukrem.Włączamy parowar na 8 minut.
Bazylię tajską myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.Po wyłączeniu urządzenia,
makaron odcedzamy na sitku.
Czereśnie mieszamy i dokładamy do niego, tak samo jak i porwaną
bazylię tajską, wszytko mieszamy i przekładamy na talerz.

Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało.Pozdrawiam i smacznego.Adam