ßßß
Składniki :6 zielonych szparagów2 jajka3 plastry szynki szwarcwaldzkiej1 rzo dkiewkaPrzyprawy :pieprz czarny
Szparagi płuczemy, osuszamy, odłamujemy końcówki i odcinamy kilka plasterków szparagów.Tak jak ostatnio do zrobienia jajek użyłem okrągłą, metalową obręcz - wykrojnik. Od spodu nałożyłem pod nią folię do pieczenia i ścisnąłem na ściance gumkami recepturkami.Rzodkiewkę myjemy i kroimy w kostkę.Na spód obręczy układamy plastry szynki szwarcwaldzkiej i wbijamy na nie 2 jajka.Posypujemy je pieprzem, kawałkami rzodkiewki i kilkoma plasterkami szparagów. Układamy wykrojnik na 1 poziomie parowaru, na 2 poziomie na folii aluminiowej szparagi.Włączamy parowar na 10 minut.
Po wyłączeniu szparagi układamy na talerzu, delikatnie wyjmujemy wykrojnik przez ściereczkę, żeby się nie oparzyć, zdejmujemy gumki, przekładamy jajka na szparagi.
Jak zawsze czekam na komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało.Przepis bierze udział w akcji :Pozdrawiam i smacznego.Adam