ßßß Cookit - przepis na Kasza jaglana z warzywami na patelnię

Kasza jaglana z warzywami na patelnię

nazwa

Wykonanie

Na tapczanie siedzi leń... Tymi słowami można zacząć wpis pisząc o poniższym daniu. :) Jest proste, a jego przyrządzenie zajmuje kilkanaście minut. Kaszę jaglaną z warzywami podsmażonymi na patelni polecam wszystkim tym, którzy nie mają zbytnio czasu, ani pomysłu na obiad. Danie, mimo że proste, jest pyszne! Należy jedynie pamiętać, aby odpowiednio wcześniej rozmrozić warzywa. :)
Składniki:
- mrożone warzywa na patelnię (standardowe opakowanie ok. 450g)
- kasza jaglana
- sól, pieprz, kurkuma
1. Kaszę jaglaną gotujemy na sypko.
2. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy warzywa na patelnię. Przyprawiamy solą, pieprzem i kurkumą. Dodajemy ok. 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej. Jeżeli po dodaniu kaszy macie wrażenie, że danie jest niedoprawione, wówczas ponownie przyprawiamy. Polecam szczególnie kurkumę, gdyż nadaje warzywom i kaszy fajny słoneczny kolor, a do tego jest wartościową przyprawą. :)
Źródło:http://kaszomania.blogspot.com/2014/03/kasza-jaglana-z-warzywami-na-patelnie.html