Wykonanie
Na tapczanie
siedzi leń... Tymi słowami można zacząć wpis pisząc o poniższym daniu. :) Jest proste, a jego przyrządzenie zajmuje kilkanaście minut.
Kaszę jaglaną z warzywami podsmażonymi na patelni polecam wszystkim tym, którzy nie mają zbytnio czasu, ani pomysłu na obiad. Danie, mimo że proste, jest pyszne! Należy jedynie pamiętać, aby odpowiednio wcześniej rozmrozić warzywa. :)
![](/Data/Images/kaszomania.blogspot.com\2014_slash_03_slash_kasza-jaglana-z-warzywami-na-patelnie/l/-672407263.jpg)
Składniki:-
mrożone warzywa na patelnię (standardowe opakowanie ok. 450g)-
kasza jaglana-
sól,
pieprz,
kurkuma1.
Kaszę jaglaną gotujemy na sypko.2. Na patelni rozgrzewamy
olej i podsmażamy warzywa na patelnię. Przyprawiamy
solą,
pieprzem i
kurkumą. Dodajemy ok. 1,5 szklanki ugotowanej
kaszy jaglanej. Jeżeli po dodaniu
kaszy macie wrażenie, że danie jest niedoprawione, wówczas ponownie przyprawiamy. Polecam szczególnie
kurkumę, gdyż nadaje warzywom i
kaszy fajny
słoneczny kolor, a do tego jest wartościową
przyprawą. :)
![](/Data/Images/kaszomania.blogspot.com\2014_slash_03_slash_kasza-jaglana-z-warzywami-na-patelnie/l/1529777634.jpg)