Wykonanie
Przepis dość banalny i na pewno nie nowatorski, ponieważ taką
herbatę można obecnie wypić w wielu miejscach - kawiarniach i restauracjach.Najlepiej smakuje jesienią i zimą, kiedy aż dreszcz przeszywa na samą myśl o wyjściu z domu…Bardzo aromatyczna, pyszna, lekko słodka -
herbata z
pomarańczą,
cynamonem,
goździkami i
miodem. Pyszna, uwielbiam!

W okresie jesienno-zimowym wypijamy hektolitry tej
herbaty.Czasami zamiast
goździków dorzucam do niej świeży
imbir.Jest wtedy lekko ostra i jeszcze bardziej rozgrzewająca.Bez wątpienia zdrowa, na pewno poprawiająca humor:)Tym, którzy nie próbowali - polecam gorąco!Pozdrawiam,
Asia
Składniki:1 kubek zaparzonej, czarnej
herbaty2 plasterki
pomarańczy2-4 cm
cynamonu (niemielonego)kilka
goździkówmiód lub
syrop malinowy do smakuPrzygotowanie:Do zaparzonej
herbaty dodać plasterki
pomarańczy i
przyprawy.Gotowe:)Smacznego!