ßßß
Kokosanki to w zasadzie małe bezy z dużą ilością wiórków kokosowych.Nie potrzebują mąki, ani żadnych magicznych substancji,które pomogłyby im uzyskać pożądaną konsystencję i kształt.
Kokosanki są dziecinnie proste do wykonania i przy tym bardzo smaczne.Oczywiście dla wielbicieli kokosa…:) A ja do takich się zaliczam:)
Rumiane z zewnątrz, śnieżnobiałe w środku…Urocze, proste, ekspresowe, pyszne.Dla mnie idealne.Polecam i pozdrawiam,AsiaSkładniki (12-15 sztuk):2 białka1/2 szklanki cukru pudru150 g wiórków kokosowychopcjonalnie: skórka otarta z 1/2 cytrynyPrzygotowanie:Piekarnik rozgrzać do 170 stopni (bez termoobiegu).Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier puder.Dodać wiórki kokosowe i skórkę z cytryny. Całość delikatnie wymieszać.Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć za pomocą łyżeczkiokrągłe ciasteczka o średnicy ok. 3-4 cm.Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez 20-25 minut.Smacznego!