Wykonanie
Wszyscy chyba czekamy na długi weekend, tym bardziej, że pogoda zapowiada się prima sort. Podczas upałów należy oczywiście nawadniać organizm, ale ja osobiście nie lubię pić
wody. Sok, smoothie, koktajl to inna sprawa! Świeży, pachnący, o pięknym kolorze i aksamitnej konsystencji. Tym razem zrobiłam wersję wegańską - tylko na
mleku kokosowym, ale z racji tego, że nie jestem weganką, następnym razem wymieszam
mleko krowie i
kokosowe w równych proporcjach; koktajl będzie nieco rzadszy, ale za to bardziej...
mleczny :)Składniki:2 garści umytych
truskawek bez szypułek (w zimie można użyć mrożonych)1/2 puszki
mleka kokosowego1 łyżeczka
mioduew. listki
miętyPrzygotowanie:1.
Truskawki,
mleko kokosowe,
miód i ew. listki
mięty dokładnie zblendować. Koktajl rozlać do szklanek. Podawać schłodzony.Jeśli
mleko kokosowe jest gęste, można dodać nieco
wody gazowanej lub zwykłego
mleka.