Wykonanie
Jak bardzo zdrowe są
buraczki pewnie każdy wie,ale o tym,jak korzystnie dla organizmu działa zjadanie
kiszonych ogórków,dla mnie okazało się nowością.Wiadomym mi było,że poprawiają trawienie,ale,że dobrze działają na cerę poprawiając jej koloryt,to już była dla mnie zupełna niewiadoma.Dodatkowo działają oczyszczająco na organizm,są bogate w błonnik,lekkostrawne oraz zapobiegają infekcjom.Surówka więc okazuję się źródłem dobroczynnych składników i warta jest przyrządzania choćby właśnie w tym celu.Przepis dostałam od Teściowej,u której miałam okazję delektować się jej smakiem.

ok.50 dkg
buraczków3-4
ogórki kiszonebiała fasolka-ja zastąpiłam ją
ciecierzycą(pół puszki)
sok z cytrynysól,
pieprztymianekoliwa z oliwekBuraczki gotuję w łupinkach,jak ostygną obieram i ścieram na grubej tarce.Dodaję pokrojone w kostkę
ogórki,fasolkę/ciecierzycę,
oliwę oraz sok i
przyprawy do smaku.Najlepiej smakuje lekko schłodzona.Smacznego!!!