Wykonanie
Pyszne, mięciutkie w środku a chrupiące z zewnątrz. Bez dodatku
cukru, osłodzone
miodem. Z wierzchu obsypane ziarnami dyni, w środku pyszny
słonecznik. Czegóż chcieć więcej ? Nie tylko na śniadanie ale i na kolację polecają się przepyszne domowe
grahamki;) Bardzo sycące, pyszne zarówno same jak i z dodatkami.Serdecznie polecam;)

Składniki:300 gram
mąki pszennej graham typ 1850200 gram
mąki pszennej typ 480pół łyżki prawdziwego
miodu2 łyżeczki
oliwy z oliwekłyżeczka
soli20 gramów
drożdży400 ml
mleka60 gramów
ziaren słonecznikagarść ziaren dyni

Wykonanie: Ze świeżych
drożdży zrobić rozczyn. Następnie wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie połączyć, pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. Po tym czasie ciasto podzielić na 6 części i uformować bułeczki. Gotowe umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować
mlekiem i posypać ziarnami dyni. Gotowe pozostawić na około 15 minut do wyrośnięcia. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Bułeczki piec przez około 30 minut do zezłocenia.

Smacznego;)