Wykonanie
Po propozycjach na ozdoby i zdobienia
tortów przyszła
pora na przepis na samą masę. To za jej pomocą można wyczarować ozdoby na jakie mamy tylko ochotę. Masa jest bardzo plastyczna, konsystencją przypomina plastelinę dla dzieci i na dodatek jest całkowicie jadalna.

Składniki*:630 gram pianek Marshmallow(najlepiej białych, gdyż będziemy mogli zabarwić masę na interesujący nas kolor)4 łyżki
wody1,40 kg
cukru pudru* masy wystarczy na obłożenie 25 cm
tortu i zrobienie drobnych dekoracjiWykonanie: Pianki umieścić w naczyniu dodać 4 łyżki
wody i podgrzewać je w kąpieli
wodnej, aż do rozpuszczenia się pianek. Gdy pianki się rozpuszczą dodajemy do nich połowę
cukru pudru i mieszamy łyżką. Następnie ściągamy naszą masę z ognia i wyrabiamy na stolnicy. Początkowo masa będzie się bardzo kleiła, jednak podczas zagniatania będzie coraz bardziej plastyczna. Stopniowo dodawać
cukier puder, do czasu, aż uznamy, że masa ma konsystencję plasteliny.Masę można zabarwić na etapie rozpuszczania się pianek bądź później gdy masa będzie już gotowa. Wtedy najlepiej zabarwić małą kuleczkę na pożądany kolor i dogniatać do niej kolejne porcje masy do czasu aż uzyskamy odpowiednią jej ilość. Gotową masę należy szczelnie owinąć folią i przechowywać w lodówce bądź pudełku bez dostępu powietrza.Przepis znalazłam tutaj