Wykonanie
Fasolka jest bardzo dobrym źródłem witamin, no i przede wszystkim
białka, dlatego ta
sałatka jest idealna dla wegetarian. Syta i pożywna- u nas początkowo miała być dodatkiem, a jak się okazało jest również dobra jako danie główne. Dodatkowo wyrazistego smaku nadaje
oscypek. Zazdrościmy szczęściarzom, którzy przywieźli sobie
ser owczy prosto z majówki w górach...;)Ten górski przysmak odtruwa organizm, przeciwdziała odwodnieniu, poprawia pracę układu krwionośnego i jelit, wyrównuje prawidłowy poziom magnezu i wapnia, przywraca prawidłowe tętno, zapobiega miażdżycy.

Składniki:450g
fasolki szparagowej zielonej (użyłam mrożonki)400g
fasoli czerwona konserwowaoscypek- ok 50gSos:łyżka
oliwy z oliwekłyżeczka
octu balsamicznegołyżeczka
soku z cytrynysól morska,
pieprz do smakuPrzygotowanie:
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie,
potem odcedzić i opłukać.
Fasolę czerwoną odcedzić, dodać do
fasoli zielonej.
Oscypek pokroić na drobne kawałki i dodać do reszty.Do całości dodać sos z
oliwy z oliwek,
octu balsamicznego,
soku z cytryny. Doprawić
solą morską i
pieprzem.