Wykonanie
Kolejny przepis na smaczną
rybkę jaką jest
pstrąg. Bardzo proste w wykonaniu a smak jest rewelacyjny. Przygotowany w sposób klasyczny aby wyciągnąć smak
rybki.Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym!Składniki :2
pstrągisól morska oraz
pieprzpół
cytryny0,5 szklanki
mąkiVegetapapryka słodka lub ostra
masła klarowane GheePrzygotowanie:
Pstrąga dokładnie płuczemy i oczyszczamy a następnie dokładnie osuszamy.
Pstrąga nacieramy
solą morską oraz
pieprzem. Wnętrze posypujemy
Vegetą oraz
papryką. Następnie
pstrągi dokładnie skrapiamy
sokiem z cytryny ale z umiarem ! zostawiamy na 1-2 h do zamarynowania. Rozgrzewamy na patelni
masło Ghee,
pstrągi dokładnie obtaczamy w
mące i kładziemy na patelnie smażymy po około 15 z każdej strony, jeśli
rybka jest grubsza można dłużej. Pożądany efekt smażenia to chrupiąca skórka. Smacznego.