Wykonanie
Jako jutrzejszy dodatek do obiadu polecam klasyczne bardzo smaczne puree ziemniaczane.Ten przepis jak i inne można znaleźć w lewym bocznym pasku!Pur ée ziemniaczaneSkładniki:1 kg
ziemniaków200 ml
mleka1 łyżeczka
masłapęczek
koprusól oraz
pieprzPrzygotowanie:
Ziemniaki są doskonałym dodatkiem do obiadu, ale czasami mogą się już znudzić wtedy możemy przyrządzić w inny sposób. Chciałbym wam zaproponować przepis na klasyczne puree ziemniaczane.
Ziemniaki obieramy i standardowo gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Gdy
ziemniaki gotowe
mleko wlewamy do garnka dodajemy łyżeczkę
masła i podgrzewamy do momentu, aż
masło się rozpuści.Gdy to nastąpi przelewamy całość do
ziemniaków doprawiamy
solą i
pieprzem ( wedle uznania) i wyrabiamy całość na jednolitą i puszystą masę. Ja wyrabiam to mikserem wychodzi ekstra i jest super kremowy smak. Smacznego.