Wykonanie
Na upał, jak wiadomo, najlepsze są
lody. Polecam zwłaszcza ten
sorbet, bo to
ananas w czystej postaci, bez dodatku zbędnego
cukru, za to z
bazylią podkreślającą jego smak. W 10 minut można przygotować pyszny mrożony deser, i to jedynie z dwóch składników! Pod wpływem kilkuminutowego miksowania owocowa masa robi się puszysta, a
sorbet w efekcie delikatniejszy. Jest naprawdę smaczny, oczywiście dużo lepszy niż
lody wodne ze sklepu. Jak dobrze, że w zamrażalniku mam jeszcze jedną porcję;)- 250g kawałków dojrzałego, słodkiego
ananasa- kilkanaście dużych listków
bazylii2) Jeśli
ananas nie jest wystarczająco słodki, można go dosłodzić.3) Przelać do foremek na
lody i wstawić do zamrażalnika.Czas przygotowania: 10 minutLiczba sztuk: 4Kaloryczność jednej sztuki: 35 kcal