ßßß Cookit - przepis na Sorbet ananasowo-bazyliowy na patyku

Sorbet ananasowo-bazyliowy na patyku

nazwa

Składniki

Wykonanie

Na upał, jak wiadomo, najlepsze są lody. Polecam zwłaszcza ten sorbet, bo to ananas w czystej postaci, bez dodatku zbędnego cukru, za to z bazylią podkreślającą jego smak. W 10 minut można przygotować pyszny mrożony deser, i to jedynie z dwóch składników! Pod wpływem kilkuminutowego miksowania owocowa masa robi się puszysta, a sorbet w efekcie delikatniejszy. Jest naprawdę smaczny, oczywiście dużo lepszy niż lody wodne ze sklepu. Jak dobrze, że w zamrażalniku mam jeszcze jedną porcję;)
- 250g kawałków dojrzałego, słodkiego ananasa
- kilkanaście dużych listków bazylii
2) Jeśli ananas nie jest wystarczająco słodki, można go dosłodzić.
3) Przelać do foremek na lody i wstawić do zamrażalnika.
Czas przygotowania: 10 minut
Liczba sztuk: 4
Kaloryczność jednej sztuki: 35 kcal
Źródło:http://incookingwetrust.blogspot.com/2014/07/sorbet-ananasowo-bazyliowy-na-patyku.html