Pewnie słyszeliście o tym,że kaszę jaglaną można wykorzystać na słodko i słono. Mnie wpadł do głowy wypiek słodki, z bakaliami z dodatkiem mleczka kokosowego. Może przyda się komuś kto mleka krowiego nie lubi/nie może, i na gluten też uważać powinien. A może po prostu ktoś zechce przetestować?Składniki:kasza jaglana 1 szklanka (suchej masy)1 jajko kl.Mmleczko kokosowemorele suszone (100-200g)rodzynki (100-200g)opcjonalnie miód (1-2 łyżki)Kaszę ugotować. Morele namoczyć, odsączyć i pokroić w kostkę. Do kaszy dodać morele, rodzynki, mleczko kokosowe. Spróbować słodkość. Ewentualnie dodać miód. Na końcu jajo. Wymieszać i formować okrągłe placuszki.Ps. Placki będą parować, dobrze jest je opiekać z obydwu stron, na złoty kolor.