Wykonanie

S kładniki:2 opakowania
owoców morza FRoSTA - mieszanka
krewetek,
kalmarów i omułków ( 1 opakowanie 220 g )1 duża łyżka
oliwy z oliwekok. pół łyżki
masła1 mała cała
papryczka chili ( bez nasionek )pok rojona
natka pietruszki ( u ż yłam zamrożonej z zapasów letnich )2 ząbki
czosnkuorazugotowany
ryż parboiledP rzygotowanie:N a rozgrzanej patelni na
oliwie z oliwek delikatnie podsmażyłam przeciśnięty przez praskę
czosnek ( uwaga, żeby nie spalić! ). P o chwili dodałam rozmrożone
owoce morza i
masło, przykryłam patelnię pokrywką i chwilkę dusiłam na małym ogniu do momentu, aż wytworzył się "sos". O dkryłam, dodałam
natkę zielonej
pietruszki,
papryczkę chili drobniutko pokrojoną i smażyłam bez przykrycia ok. 6 -7 minut - do momentu, aż
owoce morza będą chrupkie ( zbyt długie smażenie sprawia, że stają się "gumiaste", a takich nie lubię ).T ak przygotowane
owoce morza podałam z cieplutkim
ryżem parboiled.


S macznego :).