ßßß
S kładniki:2 opakowania owoców morza FRoSTA - mieszanka krewetek, kalmarów i omułków ( 1 opakowanie 220 g )1 duża łyżka oliwy z oliwekok. pół łyżki masła1 mała cała papryczka chili ( bez nasionek )pok rojona natka pietruszki ( u ż yłam zamrożonej z zapasów letnich )2 ząbki czosnkuorazugotowany ryż parboiledP rzygotowanie:N a rozgrzanej patelni na oliwie z oliwek delikatnie podsmażyłam przeciśnięty przez praskę czosnek ( uwaga, żeby nie spalić! ). P o chwili dodałam rozmrożone owoce morza i masło, przykryłam patelnię pokrywką i chwilkę dusiłam na małym ogniu do momentu, aż wytworzył się "sos". O dkryłam, dodałam natkę zielonej pietruszki, papryczkę chili drobniutko pokrojoną i smażyłam bez przykrycia ok. 6 -7 minut - do momentu, aż owoce morza będą chrupkie ( zbyt długie smażenie sprawia, że stają się "gumiaste", a takich nie lubię ).T ak przygotowane owoce morza podałam z cieplutkim ryżem parboiled.
S macznego :).