Wykonanie
Ten przepis powstał pod wpływem impulsu. Gdy przygotowywałam jakis czas temu naszą ulubioną
karkówkę wedle tego przepisu, rozcięłam folie gdy
mięso było jeszcze ciepłe. Odkroiłam z
boku kawałek kruchego, rozpadającego się lekko
mięsa i od razu naszło mnie, by wykorzystać je do jakiegoś szybkiego dania, zamiast tak wyjadać z brytfanki :)Miałam akurat
chleb tostowy oraz trochę warzyw i składniki na mój ulubiony sos do hamburgerów. Wyszła mi przepyszna kanapka na gorąco z aromatyczną, kruchą, rozpływającą się w ustach
karkówką. Tego nie przebije żaden hamburger :)Zdjęcie robione kilka miesięcy temu, gdy jeszcze nie miałam solidnego aparatu i niewiele o fotografii wiedziałam :) Mimo to zdecydowałam się wrzucić bo przepis jest na prawdę wart wypróbowania :)Składniki:
Karkówka przygotowana wedle tego przepisu klik - rozciąć folię kiedy będzie jeszcze ciepła, odkroić kawałek, porozrywać na mniejsze części1
pomidorkilka liści
sąłaty4 kromki
chleba tostowegosos do hamburgerów wedle tego przepisu - klik - możecie też użyć
ketchupu, ale bardzo polecam wypróbowanie tego sosu
masłoPrzygotowanie:
Karkówkę i sos przygotować wcześniej
Chleb smarujemy cienko
masłem z jednej strony i tostujemy na suchej patelni
masłem do dołu- ja użyłam grillowejSkładamy kanapki: kromka
chleba - 1 łyżeczka sosu - liść
sałaty - porwana, ciepła
karkówka, plastry
pomidora - kromka
chleba posmarowana 1 łyżeczką sosu od
spoduSmacznego!