Wykonanie
Lekko przyrumieniony na
maśle chleb tostowy z
majonezem, kruchą
sałatą,soczystym
pomidorem i
kurczakiem w chrupiącej panierce podawane na ciepło...Maj zazwyczaj jest okresem zaganiania i porządków. U nas też robota wre i czasu na wymyślne oraz pracochłonne obiady brak. Zjeść syto trzeba, aby starczyło sił na dłużej, a z drugiej strony trzeba coś zrobić szybko, bo rąk do pracy brak - kanapki na ciepło w takich sytuacjach są świetnym rozwiązaniem...
Składniki:- 2 kromki
chleba tostowego- odrobina
masła-
majonez-
sałata lodowa-
pomidor-
kurczak przyrządzony według >tego przepisu<Przygotowanie:
Kurczak piecze się nam już w piekarniku.
Chleb tostowy smarujemy lekko
masłem z jednej strony. Podgrzewamy suchą patelnię i kiedy nabierze temperatury grzankę kładziemy stroną posmarowaną
masłem, kiedy się zarumieni odwracamy na drugą stronę.Gotowy tost smarujemy
majonezem, kładziemy grubo skrojoną
sałatę, na to kładziemy
kurczaka i
pomidory. Kompozycję zamykamy drugim
chlebem tostowym. Smacznego!