Wykonanie
Lubię
mieć w zamrażalniku coś specjalnie na dzień pod tytułem "nie chce mi się".Dziś sos na nutę azjatycką z
ryżem.Pracy przy tym mało, a obiad jest szybki i syty. I oczywiście smaczny
Potrzebujesz:40 dag
wędliny. U mnie
polędwica sopocka, nada się też
szynka. Byle w kawałku.40 dag
kiełbasy1 opakowanie warzyw na patelnię D"aucy - u mnie mieszanka azjatycka z
przyprawą curryryż2 słoiki sosu łowicz - u mnie mix słodko kwaśny i meksykański1 łyżeczka
chili (opcjonalnie)Przygotowanie:
Wędlinę pokrój w kostkę i usmaż na patelni. Przełóż do garnka.Na tym samym tłuszczu usmaż warzywa zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodaj do
wędliny.Całość wymieszaj i zalej sosami. Do słoików nalej odrobinę wrzątku, zakręć nakrętkę, wstrząśnij i wlej do garnka (w ten sposób nie musisz skrobać słoików i nic się nie marnuje). Dopraw
chili.Całość podduś 20-30 minut na wolnym ogniu.Podaj z
ryżem.Smacznego!