ßßß
Potrzebujesz:40 dag wędliny. U mnie polędwica sopocka, nada się też szynka. Byle w kawałku.40 dag kiełbasy1 opakowanie warzyw na patelnię D"aucy - u mnie mieszanka azjatycka z przyprawą curryryż2 słoiki sosu łowicz - u mnie mix słodko kwaśny i meksykański1 łyżeczka chili (opcjonalnie)Przygotowanie:Wędlinę pokrój w kostkę i usmaż na patelni. Przełóż do garnka.Na tym samym tłuszczu usmaż warzywa zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodaj do wędliny.Całość wymieszaj i zalej sosami. Do słoików nalej odrobinę wrzątku, zakręć nakrętkę, wstrząśnij i wlej do garnka (w ten sposób nie musisz skrobać słoików i nic się nie marnuje). Dopraw chili.Całość podduś 20-30 minut na wolnym ogniu.Podaj z ryżem.Smacznego!